icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Lylantse Baan 11, Capelle aan de IJssel

Realisatie orthopedische behandelkliniek Bergman Clinics

Wij (VW) realiseren voor Bergman Clinics een nieuwe kliniek in Capelle aan de IJssel. Bouwbedrijf Wessels Zeist en Goossen Te Pas hebben hiervoor de handen in 1 geslagen en een bouwcombinatie opgestart onder de naam Bouwcombinatie Goossen Te Pas - Wessels Zeist V.O.F.

Bouwperiode
Q2-2023 t/m Q1-2025
Architect
Hasselaar Architecten
Opdrachtgever
Bergman Clinics
Bouwmanagement
Activ Vastgoed
Constructeur
Snetselaar
Aannemer
Bouwcombinatie Goossen Te Pas - Wessels Zeist V.O.F.
Installateur
De Groot
architect transformatie.JPG

Eerste fase

Het team van Bergman Clinics heeft samen met Activ Vastgoed de eerste plannen uitgewerkt voor de transformatie van een bestaand kantoorpand met bedrijfshal naar een orthopedische behandelkliniek met een eigen Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA).

De bestaande bedrijfshal hebben wij gesloopt om op dezelfde plek de nieuwbouw te realiseren, waarin 4 operatiekamers en de CSA gesitueerd zullen worden. Het oude gebouw is volledig gestript tot op het betonnen casco. Vanuit deze basis kunnen we het pand opnieuw opbouwen met gevels en installaties die voldoen aan de comfort- en duurzaamheidseisen vab deze tijd. in het bestaande gedeelte worden de poli kamers, verpleegafdeling en het diagnostisch centrum met MRI en rotgenruimte gehuisvest.

 

Uitvoering

De bouwcombinatie heeft het plan verder uitgewerkt voor de uitvoeringsfase door digitaal samen te werken in een BIM-model. Hierin komen alle verschillende disciplines, van gevelopbouw, constructiedetails en het verloop van alle installaties, samen in een gedetailleerd model. Digitale platform vanuit VolkwerWessels Digibase heeft het BIM-model uitgewerkt.

3D Laserscanning

Door middel van 3D laserscanning hebben wij snel het bestaande object volledig 3D in beeld gebracht. De laserscanner meet met een zeer hoge precisie. Vanuit deze meting wordt een 3D-pointcloud (puntenwolk) gegenereerd. De pointcloud is de basis om verder te werken. Uit de pointcloud wordt een BIM model (modeleren) gemaakt en kan eventuele scheefstand bepaald worden. Op basis van deze data wordt een exacte digitale kopie van het bestaande object gegenereerd.

Contactpersonen Bouwcombinatie
dhr. B. van der Most
Projectleider
info@goossentepasbouw.nl
dhr. N. Kruitwagen
Uitvoerder
info@goossentepasbouw.nl