icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Startbaan 8, Amstelveen

Startbaan 8

Wessels Zeist begon in 2020 met de realisatie van een appartementencomplex met privé parkeerterrein aan de Startbaan in Amstelveen. In het 1ste en 2de kwartaal werd eerst het bestaande kantoorpand gesloopt, om in het 3de kwartaal met de bouw te starten. Het gebouw is bestemd voor de verhuur van 140 appartementen in het midden- en hogere segment en maakt onderdeel uit van een groter stedenbouwkundig plan.

Opdrachtgever
Maarsen Groep
Architect
Rijnboutt
Constructeur
Pieters Bouwtechniek
Bouwfysica
Peutz
Installatie adviseur
DWA

Het gebouw kan globaal in drie deelelementen worden verdeeld, de parkeergarage (begane grond), de hoogbouw en de laagbouw. Op het dek van de parkeergarage wordt naast een aantal privé terrassen ook een gezamenlijke binnentuin gerealiseerd. Kenmerkend aan het ontwerp zijn de afgeronde kopgevels en de verspringende prefab balkons van de hoogbouw.

Het casco wordt grotendeels uitgevoerd middels in het werk gestorte betonwanden in combinatie met breedplaatvloeren. Bij de hoofdentree zijn 2 stalen V-kolommen ontworpen die de belasting afdragen van de 10 verdiepingen hoge kopgevel.

De gevelvulling zal grotendeels worden gerealiseerd door toepassing van prefab houtskeletbouw-elementen. De gevelafwerking bestaat uit een combinatie van steenstrips, aluminium raamkozijnen en doorlopende horizontale aluminium gevelbanden. Vanwege de complexiteit van de gevel en diversiteit van de maattoleranties in de verschillende gevelelementen, wordt de gevelafwerking met behulp van een traditionele steiger aangebracht.

Voor de verwarmingsinstallaties wordt gebruik gemaakt van een WKO installatie op eigen terrein met individuele warmtepompen en vloerverwarming in elke woning.

Contactpersoon
dhr. R Meenhorst
Projectleider
rmeenhorst@volkerwessels.com