icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tolsteegsingel 2A, Utrecht

Stadsbuiten

Binnenstedelijk leven in luxe, aan de prachtige Tolsteegsingel aan de rand van het stadscentrum van Utrecht gaat de bouw starten van 21 spectaculaire, luxe appartementen. Het moderne pand met een klassieke uitstraling is van alle gemakken voorzien en beschikt over een riante en boomrijke binnentuin. De appartementen zijn centraal gelegen maar geven evengoed uitzicht op een serene, groene omgeving, Tolsteegsingel 2-1 t/m 2-21, Utrecht.

Totaal BVO
M2
Opdrachtgever
Rejoko Beheer bv
Ontwikkelaar
Rejoko Beheer bv
Hoofdaannemer Bouw
Bouwbedrijf Wessels Zeist bv
Architect
Bouwbedrijf Wessels Zeist bv
Constructeur
??
voorkantbynight.jpg
Straatkant by night

Historie

Stadsbuiten is – evenals het aangrenzende monumentale pand - gebouwd in een prachtige neoklassieke stijl. De gehele buitenzijde van het pand is bekleed met Portugees natuursteen.

PAREL VAN UTRECHT-OOST 

De Tolsteegsingel is een prachtig stukje Utrecht op het kruispunt van de Stadsbuitengracht en de Minstroom, bij de Looiersbrug. De appartementen van Stadsbuiten zijn gelegen aan de oever van de eeuwenoude beek en aftakking van de Kromme Rijn: de Minstroom. De vruchtbare grond in dit drassige gebied langs de Minstroom wordt waarschijnlijk al sinds het begin van de geschiedenis bewoond. De Minstroom werd door velen ‘de parel van Utrecht-Oost’ genoemd en markeerde het begin van een handelsreis naar Zeist, de Bilt, en verder tot aan Keulen. Deze waterweg is ook de plek vanwaaruit de tuinders met platte boten de stad bevoorraadden met groenten en fruit. De groentetuinen van de stad lagen aan de andere zijde van het water, achter het Hiëronymushuis en langs de Abstederdijk.

LEERLOOIERIJ

Sinds de 16e eeuw is dit de plek waar leerlooierijen gebruik maakte van het stromende water voor het looien van de huiden. De lederwaren werden verkocht op het Oudkerkhof, waardoor de directie van firma Wessels zich de villa op adres Tolsteegsingel 2 veroorloven. De Industriële revolutie en de komst van de stations in Utrecht, waaronder het vlakbij gelegen Maliebaanstation, zorgden voor een enorme groei rond 1900 en Abstede werd bebouwd met voornamelijk arbeiderswoningen.

HERONTWIKKELING

In de jaren ’80 heeft de fabriek plaats moeten maken voor het kantoor van de RIAGG, waarin later door Stichting Centrum Maliebaan ambulante psychiatrische zorg werd verleend. Het casco is duurzaam hergebruikt voor de bouw van de appartementen van Stadsbuiten. Tot op heden is de geschiedenis van deze plek voelbaar. Aan de overkant van de Stadsbuitengracht mondt de Nieuwe Gracht uit in één van de oudste nog bestaande openbare parken van Nederland; het Zocherpark. Dit was, is en zal altijd een van de mooiste plekken van Utrecht blijven.

 

Verkoopsite

Het Pand

Stadsbuiten is – evenals het aangrenzende monumentale pand - gebouwd in een prachtige neoklassieke stijl. De gehele buitenzijde van het pand is bekleed met Portugees natuursteen.

VAN ALLE GEMAKKEN VOORZIEN

Het pand heeft een prachtige entree en tevens vergadermogelijkheden en een gastenverblijf / hotelkamer voor logees. Alle appartementen zijn toegankelijk middels een lift. Aan de voorzijde bieden de appartementen uitzicht op de historische Stadsbuitengracht, terwijl aan de achterzijde uit kan worden gekeken op een boomrijke en groene binnentuin. De afgesloten binnentuin biedt ruimte aan ruime parkeerplaatsen en een gemeenschappelijke fietsenstalling. Elk appartement beschikt over een eigen parkeergelegenheid met een royale berging. Een afsluitbare poort geeft bewoners toegang tot de binnentuin. Zodoende is het complex van alle gemakken voorzien en bieden de appartementen optimale veiligheid en privacy aan de bewoners.

ENTREE

Stadsbuiten beschikt over een prachtige centrale entree. In deze royale hal kunnen bewoners hun gasten ontvangen in een prachtig vormgegeven ruimte met luxe vloerafwerking, houten wanden en hoogstaand design meubilair.

AANGENAAM VERTOEVEN

De luxe fauteuils en verschillende zithoeken zorgen ervoor dat de hal een aangename plek is om te vertoeven. Met een trap is vanuit de hal de vergaderruimte te bereiken. Deze ruimte kan middels een centraal systeem door bewoners gereserveerd worden voor zakelijke afspraken aan huis. Tegenover de vergaderruimte bevindt zich een volledig ingerichte luxe hotelkamer, welke eveneens door bewoners gereserveerd kan worden voor gebruik. Deze hotelkamer biedt bewoners de mogelijkheid om logees te ontvangen in een separate ruimte. Zodoende kunnen zowel bewoners als hun gasten optimale privacy genieten. 

Kwaliteit

Stadsbuiten streeft de hoogste kwaliteit na. Bij de bouw van Stadsbuiten is voor zowel het exterieur als het interieur uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, die duurzaam gebruik van het pand garanderen.

DUURZAME MATERIALEN

Alle ramen zijn voorzien van HR++ glas, die de appartementen uitstekend isoleren. Aan de straatzijde van het pand is het glas in de kozijnen bovendien voorzien van een hogere akoestische waarde om het geluid van het verkeer tot het minimum te reduceren. In de sfeervolle gemeenschappelijke hal is het glas voorzien van zonwerend glas. De gevel van het pand is duurzaam opgebouwd. Deze is vanuit een houtskelet bekleed met Portugees natuursteen. De keuze voor natuurlijke materialen in combinatie met het gebruik van aluminium in de bekapping en kozijnen, maakt dat het gehele gebouw zowel duurzaam als onderhoudsvriendelijk is. 

BUITENRUIMTE

De afsluitbare poort geeft toegang tot het privéterrein. Op het buitenterrein van het pand is voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd, de parkeerplaatsen zijn ruim opgezet zodat u makkelijker in- en uit kunt rijden. Een deel van deze parkeerplaatsen zijn uitgerust met een luxe carport. 

Op het terrein zijn royale bergingen gecreëerd zodat elk appartement de beschikking heeft over een eigen berging. Tevens zijn er in het terrein stroomkabels voorbereid om te gebruiken voor een (eigen) oplaadpunt. Alle bergingen zijn uitgerust met een elektrapunt zodat u ook hier bijvoorbeeld uw fiets kunt opladen.

Op de buitenterrein van het pand bevindt zich de groene, boomrijke binnentuin. De appartementen op de begane grond hebben de beschikking over een eigen tuin. Bijna alle overige appartementen hebben een royaal balkon, die een prachtig uitzicht bieden. Via de looppaden geeft de tuin toegang tot de centrale hal en de twee trappenhuizen.

VORMGEVING

De interieurarchitect van dit project is Studio Marco van Veldhuizen. De interieurarchitect heeft de indeling van de appartementen, de sfeerimpressies en het interieur van de gemeenschappelijke binnenruimten verzorgd. 

Indien u benieuwd bent naar de mogelijkheden bij Studio Marco van Veldhuizen, dan verwijzen wij u graag door.