icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Ronald Mc Donald Center

Nieuwbouw van een sport- en spelcentrum voor kinderen met een handicap.

Status bouw
Opgeleverd
Start bouw
begin 2008
Datum oplevering
juli 2009
Opdrachtgever
Ronald Mc Donald
Architect
Fact Architects

Eertste Sport- en spelcentrum ter wereld

Kinderen van de vereniging Only Friends in Amsterdam konden hun geluk niet op. Zij hebben samen met Marco van Basten en rolstoeltennisster Esther Vergeer het startsein gegeven voor de bouw van het eerste sport- en spelcentrum ter wereld voor kinderen met een handicap.
Op de bijeenkomst in Amsterdam-Noord waren ruim 400 gasten aanwezig. De kinderen brachten door middel van een estafette een fakkel naar de plek waar de eerste paal werd geslagen. Op het terrein, met een grootte van 7,3 hectare, staat groen centraal. De bosrijke omgeving en het glazen hoofdgebouw moeten één geheel gaan vormen. Naast tal van binnen- en buitensporten krijgen ook andere ontspanningsvormen een plek op het complex. De kinderen krijgen de mogelijkheid om te voetballen, tennissen, hockeyen, basketballen, zwemmen, naar de film te gaan, met kunst bezig te zijn en spelletjes te spelen.
Bouwbedrijf Wessels Zeist was als hoofdaannemer betrokken bij dit project. Ronald McDonald Centre Only Friends heeft begin 2009 zijn deuren geopend.
Voor meer informatie kijk op: www.onlyfriends.nl