icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

PC Hooftstraat Amsterdam

Het slopen, incl. asbestsanering en weer bouwen van 3 panden. De panden worden volledig onderkelderd.  De kelder, begane grond en 1e verdieping worden als casco winkelpand opgeleverd. Op de 2e verdieping worden een 3-tal appartementen gerealiseerd, op de zolderverdieping zal een appartement over de gehele breedte van de drie panden worden gerealiseerd. Naast dat het een uitdaging is om bouwactiviteiten te realiseren in een altijd druk bezochte winkelstraat, bevat dit project nog een tweetal bijzonderheden. 

Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Baeto BV
Architect
Gietermans & Van dijk architecten
Constructeur
Brouwer & Kok constructeurs

Kristallen gevel

Zo heeft de voorgevel extra aandacht gekregen doordat deze is ontworpen als "Kristallen gevel" door MVRDV architecten.

De onderste 2 lagen van de gevel worden volledig opgebouwd met glazen bakstenen, glazen kozijnen én glazen deuren. Ter hoogte van de 2e verdiepingsvloer loopt de kristallen gevel over in een traditioneel gemetselde gevel. 

Warmte- en koudevoorziening

Een tweede bijzonderheid in dit project is het duurzame karakter. Zowel de appartementen als de winkel worden aangesloten op 9 bodemlussen, aangebracht tot een diepte van 170m, zodat deze hun eigen warmte-en koudevoorziening hebben.

Contactpersoon
dhr. R vd Hoef
Projectleider
rvdhoef@volkerwessels.com