icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq

Paleis van Justitie 's-Hertogenbosch

Aan de achterzijde van het station van 's-Hertogenbosch is een nieuwe wijk, het Paleiskwartier, gerealiseerd. Hier vindt u het Paleis van Justitie.  

Status
Opgeleverd
Start bouw
1996
Datum oplevering
juli 1999
Opdrachtgever
ING Vastgoed / Rijksgebouwendienst
Architect
Charles Vandenhove Luik

Paleis van Justitie

Een rechthoekig binnenplein is bereikbaar via drie poorten. De eronder gelegen parkeergarage is voor voetgangers bereikbaar via een achthoekig en vierkant torentje. In de classicistisch vormgegeven bouwdelen rond het binnenhof en in het hoge hoofdgebouw bevinden zich voornamelijk kantoorvertrekken. De zittingszalen en de centrale ontvangsthal bevinden zich achter een glazen gevel en zijn voorzien van een dak met een tongewelven van beton en glas, gedragen door bijzonder vormgegeven betonnen kolommen.