icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Moermanskkade, Amsterdam

Moermansk 300, 400 en 500

Op de kop van de Moermanskkade in Amsterdam worden de gebouwen Moermansk 300, 400 en 500 gerealiseerd. Moermansk 300 is een kantoorgebouw van 5326m2 bvo verdeeld over zes lagen. De constructie bestaat voornamelijk uit staal in combinatie met kanaalplaatvloeren en een gevlinderde druklaag. Moermansk 400 is vergelijkbaar, maar ook voorzien van prefab wanden. Moermansk 500 is de vreemde eend in de bijt want dit pand ziet er beduidend anders uit maar wel voorzien van dezelfde bouwmethodiek. Alledrie de gebouwen hebben een gevel met een aluminium “krans” op elke verdieping.  

Opdrachtgever :
G&S Vastgoed bv
Ontwikkelaar :
G&S Vastgoed bv
Architect :
MVSA architecten
Constructeur :
v.d. Vorm Engineering

Realisatie

De gebouwen hebben geen kelder dus er kan meteen worden gestart met de fundatie van de gebouwen. De funderingspalen worden vanaf maaiveld gerealiseerd. Dit zijn geprefabriceerde betonnen palen welke in het werk worden geheid.

De funderingsbalken worden in het werk gerealiseerd. De begane grond vloer bestaat uit een in het werk gestorte betonvloer, monolithisch afgewerkt. Hierop komt de staalconstructie.

De bovenbouw bestaat uit staalconstructie in combinatie met kanaalplaatvloeren welke voorzien zijn van hamerkoppen en een trekband rondom om de algehele stabiliteit te voorzien.

Daarop wordt een gevlinderde druklaag gerealiseerd. Stabiliteit van het gebouw wordt uit de schoorconstructies gehaald welke weggewerkt worden in de bouwkundige wanden.

Er wordt geen gebruik gemaakt van beton stabiliteitswanden.

 

Tijdens de werkzaamheden blijven de publieke verkeerslijnen functioneren. Er wordt naar gestreefd om gevaarlijke situaties te voorkomen voor alle weggebruikers van het openbaar gebied.

 

Beschrijving van het tot stand te brengen bouwwerk (uitvoering en methodiek):

  • Afzetten werkgebied ;
  • Heien prefab palen;
  • Graafwerk;
  • Poeren en fundatiebalken in het werk te vervaardigen;
  • Staalconstructie en kanaalplaatvloeren;
  • Druklaag;
  • Vliesgevel montage.
Contactpersoon
dhr. R. Kunstman / dhr. J. Smal
Projectleiders
rkunstman@volkerwessels.com