icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gemeentehuis Zeist

KondorWessels Vastgoed heeft in samenwerking KondorWessels Projecten en Rau Architecten de prijsvraag van Het Rond Vierde Kwadrant te Zeist gewonnen. 

Status
Opgeleverd
Datum start
maart 2012
Datum oplevering
mei 2013
Opdrachtgever
KondorWessels Projecten
Architect
Rau Architecten te Amsterdam
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs

Gemeentehuis

Wij als Wessels Zeist zijn betrokken geweest bij de uitbreiding van het gemeentehuis, inclusief sloopwerk en sanering, en de bouw van de parkeergarage.

 

Het project is gelegen midden in het centrum van Zeist aan het Walkartpark en bestaat uit de uitbreiding van het gemeentehuis (met circa 3.000 m2 bvo), een ondergrondse parkeergarage met 200 parkeerplaatsen, 100 woningen, welke gebouwd zijn door zusterbedrijf Ufkes Apeldoorn en de inrichting van het openbaar gebied. 

Ontwerp

Het ontwerp van het gemeentehuis is duurzaam en efficiënt. De architect is in het ontwerp van Het Rond met respect omgegaan met de bestaande monumentale bebouwing.

Burgemeester Koos Janssen

Het nieuwe deel van het gemeentehuis is helemaal van deze tijd en is daarmee een goede aanvulling op de delen uit 1878, 1908 en 1985. "Bovendien kiezen we voor een duurzaam ontwerp", aldus burgemeester Koos Janssen over het plan. "Door de aanbouw aan het gemeentehuis, kan de hele gemeentelijke organisatie vanaf eind 2013 weer op één locatie werken. Dat vergemakkelijkt de interne samenwerking. Bovendien kan de gemeente in de nieuwe aanbouw een burgerhal realiseren die nodig is voor een goede dienstverlening aan de Zeistenaren, nu én in de toekomst!"

Woningbouw

De woningbouw is eigentijds, biedt lucht en ruimte en past uitstekend in het historische centrum van Zeist.

 

De koopblokken, aangeduid als Oud Seyst, hebben allemaal hun eigen naam, welke verwijzen naar belangrijke historische Zeistenaren.

 

Meer informatie kunt u vinden op www.oud-seyst.nl