icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rotterdam

First

First is gebouwd door bouwcombinatie First, bestaande uit Bouwbedrijf Wessels Zeist bv en Boele en van Eesteren.  

Status
In aanbouw
Start bouw
december 2012
Datum oplevering
2015
Opdrachtgever
First Rotterdam cv
Architect
Architekten Cie

 

Recht tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal, op de meest prominente locatie van het Rotterdam Central District, markeert FIRST Rotterdam de entree naar de binnenstad.

Het zal de eerste indruk van de stad bepalen voor de ruim 300.000 reizigers die vanaf 2015 elke dag het nieuwe Rotterdam Centraal gaan bezoeken. 

FIRST Rotterdam wordt een statement van grootstedelijke dynamiek. De ca. 130 meter hoge toren van FIRST zal een nieuwe highlight vormen in de Rotterdamse skyline.

 

FIRST Rotterdam omvat de eerste fase van de herontwikkeling van het Weenapoint te Rotterdam.

Naast de nieuwbouw van het project FIRST Rotterdam wordt de bestaande Weenapoint toren ingrijpend gerenoveerd. Het Koepelgebouw, een rijksmonument, krijgt meer ruimte en groen om zich heen.

De sculpturale wand van beeldhouwer Henry Moore aan het Weena wordt tijdelijk verplaatst en krijgt daarna een prominente plek in de gevel van het nieuwe gebouw.

Het totale gebied heeft straks een doordachte mix van stedelijke functies. In totaal omvat het circa 110.000 m² aan kantoorruimte, horeca, winkelvloeren, appartementen, een publiek binnenplein en parkeerfaciliteiten.

 

De hoogwaardige en tijdloze architectuur van de Architekten CIE past goed bij de ambities van het prestigieuze Rotterdam Central District: de portal naar Europa.

Vanaf 2012 zal het Centraal Station immers uitgroeien tot een ov-terminal op internationaal, nationaal en regionaal niveau. Met de HSL, Randstadrail, trein, metro, bus, tram en taxi.

Een Europees zakencentrum waardig.

 

In opdracht van FIRST Rotterdam cv bouwt Bouwcombinatie FIRST, bestaande uit Boele & van Eesteren en Wessels Zeist, het nieuwe kantoorgebouw FIRST Rotterdam.

Half december 2012 zal hiermee gestart worden. Daarvoor wordt het oude gebouw van Woonbron gesloopt en wordt de bouwkuip aangebracht.

De twee-laags kelder wordt uitgevoerd in 'in het werk gestort' beton. De constructie boven maaiveld is in zijn geheel geprefabriceerd beton.

De gevel is een sandwichgevel, welke inclusief kozijn, glas en natuursteenafwerking wordt geplaatst.

De verantwoordelijke voor de installaties is de Installatie Combinatie FIRST, bestaande uit Klimaatservice Holland BV en Van den Pol.