icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

Elements Amsterdam

Type ontwikkeling
Residentieel Commercieel
Oppervlakte
ca. 14800 m2 BVO
Duurzaamheid
MPG 0,5
Awards
London Design Awards 2020
Ontwikkelende partij
Kondor Wessels Vastgoed
Architecten
Koschuch Architects / Boom Landscape
Aannemer
Bouwbedrijf Wessels Zeist

Elements

Wind, zon, water, groen … op de scherpe hoek aan het water hebben de elementen vrij spel. Samen met de historische stedenbouwkundige lijnen bepalen ze het ontwerp van Elements: een nieuwe iconische woontoren in het Amstelkwartier in Amsterdam. Dankzij het parametrische ontwerp is de ultieme vorm van de toren met balkons ontstaan en is het gebouw gevormd door de elementen. In het ca. 70 meter hoge gebouw is ruimte voor 70 middeldure huurwoningen en 74 vrije sector koopwoningen, met commerciële voorzieningen op de begane grond en een groene bosachtige wintertuin.

Parametrisch ontwerp

Naar een ontwerp van ‘Koschuch Architects’ is het woongebouw vormgegeven. Dankzij parametrisch design zijn honderden torenvarianten met elkaar vergeleken om ‘Elements’ een optimale bezonning en een zo goed mogelijk windklimaat op straat, in het park, in de binnentuin met natuurzwembad en op de daktuin te bezorgen. Elementen die je overal voelt, ziet en beleeft door inclusief wonen en biodiversiteit die worden toegevoegd als nieuw ecosysteem aan de stad. Het gebouwontwerp van ‘Elements’ bevat materialen met een bekende herkomst en een lage milieu-footprint, met een gerecyclede en demontabele inhoud. De plint is volledig van hout en de vloeren van verdiepingen in de toren zijn afwisselend van hout.

Contactpersoon
dhr. R. Kunstman
Projectleider
rkunstman@volkerwessels.com