HomeProjecten Rabobank

Rabobank

Etten-Leur

Nieuwbouw adviescentrum voor Rabobank West Brabant Noord.

 

Ca. 4.000m2 kantoor met 112 parkeerplaatsen. 

Advieskantoor

Aan de hoofdontsluitingsweg in Etten-Leur is het advieskantoor van de Rabobank voor de regio West-Brabant Noord gelegen. Op de kavel vormt het gebouw een ensemble met een tweede kantoorpand, die samen het parkeerterrein insluiten.

De hoofdentree is vanaf de weg en het parkeerterrein ruimtelijk herkenbaar. Aan de achterzijde ligt een zonnig en beschut terras. Het gebouw wordt aan de buitenzijde gekenmerkt door robuuste metselwerk gevels en strak gedetailleerde glazen gevels.

Vincent Van Gogh

Als basis voor de zeefdruk op het glas is ‘Sterrennacht’ gebruikt van Vincent Van Gogh, die een tijd in Etten heeft gewoond.

Uitstraling

Door de keuze voor een wisselend maatsysteem van 90 en 180cm is het interieur veelzijdig in te delen. De materialen, hoofdzakelijk bestaande uit schoonwerk prefab beton, licht- en donkergrijs aluminium, bamboe en donker tapijt, zorgen voor een tijdloze uitstraling

Interieur

De vanuit de Rabobank gewenste overstap naar ‘het nieuwe werken’ is leidend geweest in de uitwerking van het ontwerp. De begane grond en grotendeels de 1e verdieping vormen een publieke ruimte en een open werk- en overleggebied met een grote verscheidenheid aan zitjes, sta-tafels, vergaderplekken, stilte-werkplekken en workbenches. Deze zijn te vinden rondom het centrale ronde volume dat de begane grond met de 1e verdieping verbindt. In dit volume bevinden zich een vrij indeelbaar auditorium, vergaderkamers, de receptie en sanitair. Het restaurant op de begane grond met zes verschillende kleurrijke pleinen heeft diverse lunch- en overlegplekken en ligt aan het zonnige en beschutte terras.

Dit ruime aanbod aan verschillende plekken is een vertaling van de brede wensen voor overleg (informeel, prive, één-op-één en gezelschappen) en werkzaamheden, waarbij ontmoeting centraal staat. Iedere werknemer kan het moment en de plek kiezen die voor hem of haar het meest inspirerend werkt.

De 3e en 4e verdieping zijn open kantoorzones met bureaus voor ca. 70% van alle werknemers, waar per afdeling flexibel gewerkt kan worden. Maar ook hier kan in de middenzones een plek gekozen worden aan een workbench, stilte-werkplek of vergadertafel. Voor meer private werkzaamheden kunnen deze ruimtes worden gesloten door met folie beplakte glazen schuifwanden.

Materialen van het exterieur, zoals schoonwerk prefab beton, glas, natuursteen en aluminium zijn in het interieur consequent doorgezet en aangevuld met bamboe, notenhout en donker tapijt en zorgen voor een warme, tijdloze uitstraling. 

Feiten & cijfers

  • Status
    Opgeleverd
  • Start bouw
    juni 2010
  • Datum oplevering
    juli 2011
  • Opdrachtgever
    Bouwfonds
  • Architect
    Architektencombinatie
  • Constructeur
    Pieters Bouwtechniek
  • Projectcategorieën
    Utiliteitsbouw
+